In Rapport | bouwmanagement

Wat betekent In Rapport?

Stel je voor: je bent op je gemak en voelt de ruimte om te praten over vertrouwelijke dingen. Je voelt je gehoord en begrepen door de ander. Geen twijfel mogelijk: je bent in rapport. [spreek uit als rà-poor]

Rapport, een begrip uit de NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), is de basis van communicatie.

Om effectief te communiceren, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat elk mens de wereld op zijn of haar eigen unieke manier waarneemt. Met rapport stem je op elkaar af, met respect voor elkaars zienswijze. Om aansluiting te vinden maken we niet alleen gebruik van woorden, maar ook van onze houding en stem.

Als mensen in rapport zijn is er onbewust een soort dans van volgen en leiden. De één vertelt een boodschap, de ander maakt er een interne voorstelling van en geeft een reactie. Van die reactie maakt de ander op zijn beurt weer een eigen interne voorstelling en reageert daarop. Dit proces gaat vaak automatisch en onbewust.

Je bent bereid iets van elkaar aan te nemen en er is een gevoel van gezamenlijkheid en wederzijds vertrouwen. Je komt tot de kern en voelt simpelweg dat het klopt. Dat is rapport.

Rapport is de voorwaarde om tot begrip en groei te komen. Die basis voor groei, dat is wat ik bied met mijn bedrijf. Mensen die in rapport zijn, zijn tot heel veel in staat. Rapport maakt alles mogelijk.